5/25/2013

Oh Pär!

Moien!

Siinä opitte juuri sanan luxembourgia (kyllä, se on kieli. ei, minäkään en tiennyt sen olemassaolosta ennen kuin muutin kyseiseen maahan). Lontooseen päätymisen lisäksi yleisö halusi kuulla Luxembourg aka purkki-seikkailuistani joten täältä pesee.

Asuin tuossa keskimmaisessä tönössä. Ja ei oo mitään maaseutua vaikka kuva niin antaisi ymmärtää, muutama kilometri keskustasta.


Kuten tosiaan aiemmin mainitsin, lähdin aupparoimaan tuonne Purkkiin syksyllä 2010 lukiosta valmistuttuani. Etsin perhettä oikeastaan pelkästään muutaman nettisivun kautta, joista aupairworld.net (tai joku semmoinen) oli paras. Pykäsin profiilin pystyyn ja yhtäkkiä löytyi yli sata kiinnostunutta perhettä. En ollut erikseen rajannut että mihinkä nurkkaan tätä maailmaa lystäisin lennähtää, vaan ajattelin että on tärkeämpää löytää hyvä perhe. Loppusuoralla mietin kahden perheen välillä joista toinen oli Australiassa ja toinen tosiaan tuolla Purkissa. Jostain syystä päädyin jälkimmäiseen, taisin vähän jänistää tuota välimatkaa (?). Pari viikkoa myöhemmin sitten löysin itseni Frankfurtin kentältä (jos lentää Luxembourgiin budjetilla kannattaa ottaa Ryanair Saksan puolelle ja siitä autolla/bussilla perille) etsien uutta perhettäni.


Luxembourg on maana aivan upea ja kovasti toivoisin siellä vielä joskus asuvani, edes hetken aikaa. Se on pienempi kuin kärpäsenkakka, ja melkeinpä riippumatta missä sijaitset pääset about 20 minuutissa toiseen maahan. Kätevää. Tuli tehtyä ulkomaanmatkoja ihan viikoittain. Purkissa ei ole yhtään Ikeaa ilmeisesti verotussyistä, niin aina välillä piti käydä Belgian puolella lihapullaostoksilla. Ja Saksasta haettiin telkkari. Ranskassa oli kivoja outletteja. Kuten arvata saattaa, Purkki on aikamoinen kulttuurien sekamelska, onhan siellä jopa kolme virallista kieltäkin. Maassa on paljon EUlla työskenteleviä sekä pankkiireja. Ja se näkyy. Itse kävin kevään ajan ranskantunneilla, mutta en kyllä mitään oppinut kun lähinnä hölötin Marcon ja Giacomon, parin italialaisen pankkiirin kanssa :D Meitä oli siellä kurssilla semmoinen 15 pukumiestä, minä ja yksi täti. Hehe.


Koska ei ole kait kauheen hyvä kertoa ihan kaikkia synkimpiä tarinoita itsestään tälläisellä julkisella foorumilla (ei sillä että tätä turhan moni lukisi...) niin kerron vähän oiotun tarinan siitä itse aupparoinnista. Olin ensimmäisessä perheessä kolme viikkoa, jonka jälkeen lähdin kotiin, uusi perhe kiikarissa. En ala tästä sen enempää avautumaan, mutta ei ollut ihan nappivalinta se perhe. Löysin kuitenkin heti uuden, ja kävin heillä viikon mittaisella tutustumiskäynnillä marraskuussa, ja palasin tammikuun alussa pysyvästi. Eipä ollut tämäkään perhe täydellinen, ja lähdin kotiin huhtikuun lopulla. En halua tällä pelotella ketään au pairiksi lähtemisestä haaveilevaa, mutta kannattaa olla järki matkassa ja tajuta että jos ei toimi niin ei toimi ja kotiin voi aina mennä, se ei ole häpeäksi. Suurin osa au pair-kavereistani oli erittäin tyytyväisiä perheisiinsä, joten kai minä olen lähinnä poikkeus sääntöön. Joskus kun törmäsin uusiin au paireihin, tuli kommenttia että "oh you're THAT girl, i've heard of you!" eli ei tosiaan kaikilla mene niin huonosti kuin meikällä. Purkki on muuten siitä hyvä paikka au pairille, että siellä on todella paljon kollegoja. Ja suomalaisia. Itse liikuin kansainvälisissä piireissä, mutta kyllä siihen ydinporukkaan kuului myös kotimaan edustajia. Niin ja se jäi sanomatta että tosiaan ensimmäinen perheeni oli amerikkalainen ja toinen norjalainen.

Meitsin lempparilinna! Kävin täällä kolmesti.


Purkki särki mutta Purkki kasvatti, ja heti kun vaan saan aikaiseksi olen itse asiassa ottamassa tatuointia muistuttamaan noista ajoista. Ei sillä että unohtaisin mutta kuitenkin.

Vähän vaikea kertoa koko vuodesta tälleen yhdessä postauksessa (siis ai että vieläkin inhoan tota sanaa, en tiedä miksi :D) mutta olipahan jotakin.


Asiasta kukkaruukkuun, olen täällä aikasemmin tuskastellut muunmuassa asunnon- ja kampaajan metsästystä, nyt olisi haussa halvin/järkevin self storage. Kuulostaapa ihan joltain äärimmäisen jännittävältä tosi-tv-ohjelmalta. "Who has the lowest price?" Who has the cutest staff members?" "Who has the least amount of rats?" "Who REALLY has what it takes to become the best self storage in London?" Oh god jos "vitsien" taso on tätä oisko aika mennä nukkuun...





xxx

4 kommenttia :

  1. Mutta kuka alkais juontamaan tätä tvn tulevaisuuden toivoa? Alan Carr vois sopia, se on sellanen queen. Ja hauska!

    VastaaPoista
  2. Hetkinen kukas onkaan Alan Carr? Täytyy googlaa! Mutta jos tää on brittiläinen ohjelma niin eiköhän se ois kuule Gok Wan.

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus (haha)! En oo oikeen ennen tiennyt juurikaan mitään Luxemburgista, mutta nyt kyllä kiinnostais heti kovasti vierailla. Kiitän!

    VastaaPoista
  4. Hehe kiitos! Se on kyllä maa, josta ei monikaan tiedä oikeastaan mitään, joten mieluusti mainostan sitä aina kun mahdollista. Suosittelen ehdottomasti visiittiä! Olepa hyvä vaan :)

    VastaaPoista